HetKinderAtelier-RoesjkaWolking
Creatieve  Naschoolse  KinderOpvang
Bso Het KinderAtelier van Roesjka
Clown
Clown

Clown

Clown

Sint Maarten

Clown
IMG2903

Pasen

Mode

design

Mode
Herfst1

Herfst

Herfst1
Herfst1

Dierendag

Lente

Activiteiten in bso Het KinderAtelier

Sprookjes

Sprookjesfiguren

Seizoenen en feestdagen

We laten ons inspireren door het moment waarin we leven. Het jaar biedt vele vreugdevolle gebeurtenissen. In de lente kleien we een vogelnestje en zoeken we takjes in de tuin, net als de vogels...

In de zomer schilderen we de bloemen of vakantieherinneringen. In de herfst kleien we een eekhoorn die zijn nootjes verzamelt en in de winter maken we een sneeuwpop. De feestdagen zoals Kerstmis of Pasen zijn natuurlijk ook mooie gelegenheden om te knutselen en iets lekkers te bakken.

De kinderen maken dan een mooie tekening, schilderij of beeldje. Soms maken we een paashaasje van brooddeeg of knutselen we een popje met lapjes stof, crÍpe-papier en dergelijke. Allemaal leuke activiteiten die in Het KinderAtelier worden aangeboden.

Creativiteit als expressie

Tijdens een creatieve activiteit leren de kinderen om zich te uiten en laten ze zien wat er in hun innerlijk leeft. Zelfs als je iets naschildert, doe je dat toch op jouw manier en zeg je daarmee ook iets. Vanuit ons innerlijk geven we vorm aan een idee of een indruk en komt er een proces op gang, er wordt iets ge-uit; er ontstaat "expressie". Alle gebeurtenissen en indrukken die door de kinderen dagelijks worden ontvangen, kunnen ze met creatieve materialen omzetten, uiten en verwerken in beelden en kleuren, in sferen en verhalen.

De fijne motoriek

De kinderen ontwikkelen hun fijne motoriek wanneer ze knutselen, knippen, plakken, tekenen en boetseren. Ze leren om hun handen en vingers voor kleine bewegingen te gebruiken. Heel goed voor de oog-hand coordinatie, voor het schrijven, het juist vasthouden van een pen en voor het ontwikkelen van een mooi handschrift.

Kinderen leren heel veel van beeldend bezig zijn; creatieve oplossingen bedenken, tot ideeŽn komen, initiatieven ontwikkelen.

Creativiteit ontwikkelt zich vanzelf, wanneer het kind daadwerkelijk regelmatig in de gelegenheid wordt gesteld, om met aangeboden creatieve materialen en inspirerende opdrachten aan de slag te gaan. En dat is wat we zoal doen in Het KinderAtelier. Lijkt het je leuk om je kind(eren) hierin te laten deelnemen?

Bel dan 020 4414575 of 06 44 083 888

 CREATIEVE KINDEROPVANG

naar boven

home visie tarieven CONTACT
welkom impressie openingstijden lokatie
dagindeling ACTIVITEITEN schoolvakanties route
KINDER GALERIJ Referenties ouders Ophaalservice De 4 jaargetijden
kinderen aan het woord info ouders pedagogisch beleid portfolio
kennismakingsgesprek inspectie rapport meldcode
klachten

 

Copyright © Het KinderAtelier van Roesjka Wolking 2001- heden © All rights reserved

home visie tarieven CONTACT welkom impressie openingstijden lokatie dagindeling ACTIVITEITEN schoolvakanties KINDER GALERIJ Referenties ouders Ophaalservice De 4 jaargetijden kinderen aan het woord info ouders pedagogisch beleid portfolio kennismakingsgesprek inspectie rapport meldcode klachten