Het-KinderAtelier-van-Roesjka-Wolking
Creatieve Naschoolse KinderOpvang
Bso Het KinderAtelier van Roesjka
gelukspoppetjes

Pedagogische visie

Een open, liefdevolle en veilige omgeving

In "Het KinderAtelier" kunnen kinderen hun creatieve talenten ontplooien in een open, liefdevolle en veilige omgeving. In "Het KinderAtelier" staan de kinderen met hun unieke belevingswereld centraal. Er wordt bijzonder veel ruimte gegeven aan de kinderen om zich op speelse wijze creatief te ontwikkelen.

Een gevarieerd, creatief programma, waarin meestal gewerkt wordt met een thema zorgt voor de nodige rust, structuur en duidelijkheid. Creatieve opdrachten worden afgewisseld met de mogelijkheid voor de kinderen om ook hun eigen ideeŽn beeldend uit te voeren.

Beeldend bezig zijn en spel

Beeldend bezig zijn, spelen of rusten, het mag allemaal. Er wordt rekening gehouden met de behoeften en de leeftijd van de kinderen. Een kind van vier of vijf jaar mag als het moe uit school komt gerust met een dekentje op de bank liggen, net als thuis. En een ouder kind mag ook een boekje lezen of wat huiswerk maken. We spelen graag gezellig samen gezelschapspelletjes. De kinderen kunnen tevens met diverse soorten speelgoed spelen of bouwen. Fantasierijk spelen doen we ook graag, door bijvoorbeeld samen iets te knutselen en daarmee dan weer een spel te spelen. We spelen binnen, maar ook lekker buiten in de groene natuurtuin of in het speeltuintje naast de deur.

Ruimte voor persoonlijke aandacht

Daarbij wordt gestreefd naar een klimaat waarin de kinderen zich veilig en geborgen voelen, waar ruimte is voor veel persoonlijke aandacht, waar rekening wordt gehouden met de diverse behoeftes van ieder kind.

Gemoedelijke huiselijke sfeer

De kinderen worden opgevangen in een gemoedelijke huiselijke sfeer, waar ze zichzelf mogen zijn en zich op hun gemak voelen. Het ontwikkelen van een positieve instelling, het geven van complimenten, vertrouwen geven dat ze het WEL kunnen, zelf tot oplossingen leren komen zijn belangrijke punten binnen de werkwijze en doelstellingen van Het KinderAtelier.

Vaste groep, vaste leidster

Dagelijks biedt Het KinderAtelier ruimte aan 1 verticale vaste groep, die gemiddeld bestaat uit 6 ŗ 8 kinderen; max. 10 kinderen in de leeftijd van de basisschool, dus vanaf 4 jaar. Als onder 'moeders' hoede, schept dit een beetje de gezellige atmosfeer van een groot gezin.

Professionele begeleiding

De kinderen worden goed verzorgd en bovendien creatief onderricht door een vaste leidster met een professionele achtergrond als eerste-graads docente tekenen en kunstgechiedenis met een ruime ervaring in het onderwijs en de kinderopvang.

Mom werk en zorg voor de kinderen goed met elkaar te combineren.

portfolio >>
IMG2064

Het creatieve programma wordt op een ontspannen en uitnodigende wijze aangeboden aan de kinderen. Ze kleien knutselen, schilderen en tekenen dan ook met veel plezier.

 

Duidelijke regels en afspraken

Respectvol met elkaar omgaan in een positieve, rustige sfeer met duidelijke regels en afspraken. De kinderen weten goed waar ze aan toe zijn door heldere huis- en gedragregels. Er wordt gelet op net taalgebruik en de kinderen leren om lief te zijn voor elkaar en voor zichzelf.

De kinderen ontwikkelen naast creatieve ook sociale vaardigheden, zoals communiceren, samenwerken, anderen helpen, conflicten voorkomen en oplossen. De kinderen leren in de groep goed met elkaar om te gaan.

De pedagogische visie van Het KinderAtelier wordt uitgebreider belicht in het pedagogisch beleid, welke wordt uitgereikt bij plaatsing en ter inzage ligt in de informatiemap voor ouders.

IMG2976
 CREATIEVE KINDEROPVANG

naar boven

home visie tarieven CONTACT
welkom impressie openingstijden lokatie
dagindeling activiteiten schoolvakanties Route
KINDER GALERIJ Referenties ouders OPHAALSERVICE De 4 jaargetijden
kinderen aan het woord info ouders pedagogisch beleid portfolio
kennismakingsgesprek inspectie rapport meldcode klachten

Copyright © Het KinderAtelier van Roesjka Wolking 2001- heden © All rights reserved

portfolio >> home visie tarieven CONTACT welkom impressie openingstijden lokatie dagindeling activiteiten schoolvakanties KINDER GALERIJ Referenties ouders OPHAALSERVICE De 4 jaargetijden kinderen aan het woord info ouders pedagogisch beleid portfolio kennismakingsgesprek inspectie rapport meldcode klachten